*Kenya Kirura Ab

Kirura coffee factory sijaitsee Abernaren ylängöillä, Kiambun kunnassa lähellä maan pääkaupunkia Nairobia. Kasvualueen maaperä on vulkaaninen ja kasvukorkeus ylettyy 1800 metriä merenpinnan yläpuolelle. 

Alkaen 11,50 € / kpl 9,50 sis. alv 14,00 %
  Kpl

Vuotuinen sademäärä on maanosaan nähden runsas ja lämpötila keskimäärin 18 C. Kiambun alueella kahvin viljelyn lisäksi harjoitetaan myös teen viljelyä sekä meijeritoimintaa. Lehmän lannoitetta hyödynnetäänkin kahvinpensaiden ravinnelähteenä. Alueen viljelijät hyötyvät yhteistyöstä Kenya Coffee Reserch Instituten kanssa. Alueella menestyviä ja tuottavia kahvitaimia on voitu tätä kautta ottaa käyttöön.

Kirura coffee factory on yksi Komothai-ryhmään kuuluvista pesuasemista. Kiruraan kuuluu 1047 rekistöröitynyttä jäsentä, jotka tuovat käsinpoimitut kahvimarjat asemalle prosessoitavaksi. Asemalla marjojen kypsyys ja tasalaatuisuus tarkastetaan, marjat murskataan ja esille saadut pavut saavat fermentoitua 16-24 tuntia. Pavut pestään ja asetetaan kuivaukseen korotetuille alustoille 14-20 päivän ajaksi. Pavut peitellään päivän kuumimman hetken ajan, jotta kuivuminen ei tapahdu liian nopeasti. Samoin toimitaan yön ajan, jolloin vältetään liian kosteuden keräytyminen papuihin. Kahvin lajikkeita ovat SL 28, SL 34, Ruiru 11.

 

Kahvi on paahdettu keskipaahtoiseksi ja tavoitteena tuoda viipyilevä marjaisuus esiin. Jauhettu kahvi antaakin runsaan herukkaisen tuoksun. Maussa löytyvät musta tee, appelsiinin hapokkuus ja varsin selvä karpolon, puolukan ja mustaherukan makoisuus